Nutricare Clinics

Nutritie Timisoara
  • Despre noi
  • Tarife
  • Servicii Nutritie si Dietetica
    • Pierderea in greutate
    • Bioimpedanta
    • Terapia Nutritionala in Diabetul Zaharat
    • Terapia Nutritionala in Boala Cardiovasculara
    • Nutritia pentru copii
    • Nutritia pentru sportivi
    • Consultanta Nutritionala pentru Companii
  • De ce ai nevoie de noi?
    • CE ESTE o verificare a starii de nutritie ?
    • Consiliere nutrițională in cadrul programului NutriCheck-up
    • Doriti sa slabiti sigur si sanatos?
  • Corporate Health
  • Optimizare metabolica
  • Viziunea
  • Blog
  • Contact

Cum poți evita problemele digestive de Paște?

Cum poți evita problemele digestive de Paște?

Sărbătorile de Paște sunt o ocazie bună de odihnă, de relaxare, de timp petrecut împreună cu familia, dar și o perioadă în care tentațiile culinare sunt mari, iar problemele cauzate de excese sunt frecvente. Este greu să nu guști din preparatele delicioase pregătite cu drag de mama sau de bunica, dar poți contracara efectele negative ale stilului de alimentație specific sărbătorilor respectând câteva măsuri de precauție simple și la îndemână.

Cuvântul de ordine este moderația dar, pentru a-ți forma o imagine mai clară asupra măsurilor de precauție pe care ar trebui să le iei, le vom puncta în continuare.

Evită mâncărurile grase

Chiar dacă mâncărurile tradiționale românești pentru Paște sunt extraordinar de gustoase sunt și foarte grase. Această grăsime pune o presiune crescută asupra ficatului și a bilei, ceea ce va îngreuna digestia și va crea senzații de disconfort. Este recomandat să consumi grăsimi, inclusiv prăjeli, în cantități mici și să le echilibrezi cu garnituri care conțin legume din abundență sau salate.

Atenție la consumul de zahăr

Pe lângă mâncărurile grase, un alt element al tentației cu potențial nociv pe care îl găsim pe masa de Paște sunt dulciurile. Consumul de zahăr și grăsimi saturate crește riscul apariției diabetului, a dezvoltării bolilor cardiovasculare, a dezvoltării obezității precum și a altor afecțiuni. Bineînțeles, riscul este unul ridicat în momentul în care se consumă în exces și pe termen mediu și lung. Totuși pentru a evita disconfortul digestiv în perioada sărbătorilor, este recomandată moderația și la „capitolul” dulciuri.

Consumă alcool cu moderație

Un pahar de vin merge bine cu preparatele de pe masa de Paște. Limitează-te la un pahar. Ideal ar fi să fie un vin roșu, sec, fără adaos de zahăr. Vinul alb poate provoca acid în acest context al unui aport alimentar bogat. De asemenea, nu sunt recomandate băuturile tari deoarece vor supune ficatul unei presiuni suplimentare.

Ajută digestia

Cafeaua, ceaiurile calde și fructele contribuie la menținerea unei digestii sănătoase chiar și în condițiile unei alimentații excesive. Așadar, între mese ai grijă de digestie și ajută-o cu unul dintre aceste trei elemente.

Hidratează-te

Hidratarea este extrem de importantă, așa că nu o neglija. Efortul organismului în această perioadă este unul considerabil pentru a digera mâncărurile, așa că va avea nevoie de o hidratare corespunzătoare pentru a face față provocărilor.

Nu uita de mișcare!

Este recomandat să faci cel puțin o plimbare pe zi. Dacă ești o fire sportivă și ai un program activ, nu renunța la turele de alergare sau la antrenamentele la sală. Chiar dacă le faci într-un ritm mai moderat, este important să dai ocazia corpului să consume caloriile în exces pe care le-a asimilat.

Tag:
5 semne care sugerează că ar fi nevoie de o programare la medicul nutriționist
5 argumente mai puțin popularizate care susțin menținerea unei mase corporale sănătoase

Related Posts

  • CE ESTE o verificare a starii de nutritie

    Aceasta este o întâlnire unu-la-unu cu un dietetician sau un specialist în nutriție care îți
    Citeste integral
  • om imun

    Ce putem face pentru a ne pregăti organismul în lupta cu bacteriile, viruşii şi noul Coronavirus?

    În primul rând ar trebui să fim siguri că avem un sistem imunitar bine pus
    Citeste integral
  • Oleaginoasele – Gustarea ideală pentru un corp şi o minte sănătoasă

    Există mai multe motive pentru a găsi fructele oleaginoase pe lista noastră de cumpărături. În
    Citeste integral
  • Citricele – fructele sezonului rece

    Citricele vor fi subiectul articolului din această săptămână. Aceste fructe sunt destul de comune şi
    Citeste integral

Articole recente

  • CE ESTE o verificare a starii de nutritie
  • Ce putem face pentru a ne pregăti organismul în lupta cu bacteriile, viruşii şi noul Coronavirus?
  • Oleaginoasele – Gustarea ideală pentru un corp şi o minte sănătoasă
  • Citricele – fructele sezonului rece
  • Beneficiile aduse de consumul de ouă la micul dejun

Arhive

  • aprilie 2022
  • martie 2020
  • februarie 2020
  • ianuarie 2020
  • decembrie 2019
  • august 2019
  • iulie 2019
  • iunie 2019
  • mai 2019
  • aprilie 2019
  • martie 2019

Etichete

argumente slăbit calcul calorii calorii necesare zilnic controlul greutatii Diabet zaharat dieta echilibrata dieta si risc cancer metode calcul aport calorii monitorizare calorii slabeste 10 kilograme slabeste sanatos slabeste sustenabil studiu risc cancer

Ești gata să începi? Programează o întâlnire

clepsidra

Termeni si Conditii

Politica de confidentialitate

Politica de Cookie-uri

Toate drepturile rezervate Nutricare CLINICS ® 2025

  • Despre noi
  • Tarife
  • Servicii Nutritie si Dietetica
    ▼
    • Pierderea in greutate
    • Bioimpedanta
    • Terapia Nutritionala in Diabetul Zaharat
    • Terapia Nutritionala in Boala Cardiovasculara
    • Nutritia pentru copii
    • Nutritia pentru sportivi
    • Consultanta Nutritionala pentru Companii
  • De ce ai nevoie de noi?
    ▼
    • CE ESTE o verificare a starii de nutritie ?
    • Consiliere nutrițională in cadrul programului NutriCheck-up
    • Doriti sa slabiti sigur si sanatos?
  • Corporate Health
  • Optimizare metabolica
  • Viziunea
  • Blog
  • Contact