Nutricare Clinics

Nutritie Timisoara
  • Despre noi
  • Tarife
  • Servicii Nutritie si Dietetica
    • Pierderea in greutate
    • Bioimpedanta
    • Terapia Nutritionala in Diabetul Zaharat
    • Terapia Nutritionala in Boala Cardiovasculara
    • Nutritia pentru copii
    • Nutritia pentru sportivi
    • Consultanta Nutritionala pentru Companii
  • De ce ai nevoie de noi?
    • CE ESTE o verificare a starii de nutritie ?
    • Consiliere nutrițională in cadrul programului NutriCheck-up
    • Doriti sa slabiti sigur si sanatos?
  • Corporate Health
  • Optimizare metabolica
  • Viziunea
  • Blog
  • Contact

Studiu: o serie de cazuri de cancer au fost determinate de o alimentație necorespunzătoare

Studiu: o serie de cazuri de cancer au fost determinate de o alimentație necorespunzătoare

Un studiu recent arată că dieta are un impact mai mare asupra riscului de apariție a cancerului decât ne-am fi putut imagina.

Conform studiului publicat în JNCI Cancer Spectrum, aproximativ 80.110 noi cazuri de cancer descoperite la adulții de peste 20 de ani din Statele Unite ale Americii înregistrate în 2015 au fost atribuite unei diete necorespunzătoare. La nivelul numărului total de cazuri diagnosticate în 2015, cele care au fost cauzate de deficiențele alimentare au reprezentat în jur de 5,2%.

Unul dintre autorii studiului, Dr. Fang Fang Zhang, specialist în nutriție și epidemiolog la Tufts University din Boston spune că proporția cazurilor de cancer declanșate de dietă este similară cu cea determinată de consumul excesiv de alcool.

În cadrul studiului, oamenii de știință au evaluat șapte factori ai dietei: consumul redus de legume, fructe, cereale integrale, lactate și un consum ridicat de produse din carne procesată, carne roșie, băuturi cu un conținut ridicat de zahăr.

Dintre toți factorii analizați, s-a constatat că, un consum redus de cereale integrale vine cu cel mai mare risc de cancer. Este urmat de consumul redus de lactate, de consumul ridicat de carne procesată, de consumul redus de fructe și legume. Pe ultimele două poziții în clasamentul factorilor de risc se clasează consumul excesiv de carne roșie și consumul de băuturi răcoritoare cu un conținut ridicat de zahăr.

Studiul a analizat date privind nutriția adulților înregistrare între 2012 și 2016 în SUA. Datele au fost colectate în perioada menționată în cadrul unui studiu derulat la nivel național conceput pentru a identifica obiceiurile alimentare ale americanilor și pentru a le evalua starea de sănătate. Aceste date au fost analizate în raport cu cifrele de incidență a cazurilor de cancer înregistrate în 2015 de către Centrele de Prevenire și Control a Bolilor din SUA.

Cele mai frecvente cazuri de cancer provocate de deficiențele alimentare sunt cele de colon și cele rectale.

Tag: dieta echilibrata, dieta si risc cancer, studiu risc cancer
Ce sunt caloriile și de ce trebuie să le monitorizăm cu atenție?
Seminar – Diabetul nu este o alegere

Related Posts

  • CE ESTE o verificare a starii de nutritie

    Aceasta este o întâlnire unu-la-unu cu un dietetician sau un specialist în nutriție care îți
    Citeste integral
  • om imun

    Ce putem face pentru a ne pregăti organismul în lupta cu bacteriile, viruşii şi noul Coronavirus?

    În primul rând ar trebui să fim siguri că avem un sistem imunitar bine pus
    Citeste integral
  • Oleaginoasele – Gustarea ideală pentru un corp şi o minte sănătoasă

    Există mai multe motive pentru a găsi fructele oleaginoase pe lista noastră de cumpărături. În
    Citeste integral
  • Citricele – fructele sezonului rece

    Citricele vor fi subiectul articolului din această săptămână. Aceste fructe sunt destul de comune şi
    Citeste integral

Articole recente

  • CE ESTE o verificare a starii de nutritie
  • Ce putem face pentru a ne pregăti organismul în lupta cu bacteriile, viruşii şi noul Coronavirus?
  • Oleaginoasele – Gustarea ideală pentru un corp şi o minte sănătoasă
  • Citricele – fructele sezonului rece
  • Beneficiile aduse de consumul de ouă la micul dejun

Arhive

  • aprilie 2022
  • martie 2020
  • februarie 2020
  • ianuarie 2020
  • decembrie 2019
  • august 2019
  • iulie 2019
  • iunie 2019
  • mai 2019
  • aprilie 2019
  • martie 2019

Etichete

argumente slăbit calcul calorii calorii necesare zilnic controlul greutatii Diabet zaharat dieta echilibrata dieta si risc cancer metode calcul aport calorii monitorizare calorii slabeste 10 kilograme slabeste sanatos slabeste sustenabil studiu risc cancer

Ești gata să începi? Programează o întâlnire

clepsidra

Termeni si Conditii

Politica de confidentialitate

Politica de Cookie-uri

Toate drepturile rezervate Nutricare CLINICS ® 2025

  • Despre noi
  • Tarife
  • Servicii Nutritie si Dietetica
    ▼
    • Pierderea in greutate
    • Bioimpedanta
    • Terapia Nutritionala in Diabetul Zaharat
    • Terapia Nutritionala in Boala Cardiovasculara
    • Nutritia pentru copii
    • Nutritia pentru sportivi
    • Consultanta Nutritionala pentru Companii
  • De ce ai nevoie de noi?
    ▼
    • CE ESTE o verificare a starii de nutritie ?
    • Consiliere nutrițională in cadrul programului NutriCheck-up
    • Doriti sa slabiti sigur si sanatos?
  • Corporate Health
  • Optimizare metabolica
  • Viziunea
  • Blog
  • Contact